Zasady rekrutacji na rok szkolny 2023/2024

TYP SZKOŁY  – TECHNIKUM
ZAWÓDPRZEDMIOTY Z ROZSZERZONYM PROGRAMEM NAUCZANIAPRZEDMIOTY UWZGLĘDNIONE W PROCESIE REKRUTACJI (ŚWIADECTWO)WYNIKI EGZAMINU ÓSMOKLASISTY
Technik informatykmatematykamatematyka j. angielski j. polski  matematyka /od 30%/ j. angielski /od 30%/
Technik grafiki i poligrafii cyfrowejmatematykaj. polski j. angielski matematykamatematyka /od 30%/ j. angielski /od 30%/
Technik żywienia i usług gastronom.matematykaj. polski matematyka chemiamatematyka /od 30%/ j. angielski /od 30%/
TYP SZKOŁY – LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE
ZAWÓDPRZEDMIOTY Z ROZSZERZONYM PROGRAMEM NAUCZANIAPRZEDMIOTY UWZGLĘDNIONE W PROCESIE REKRUTACJI (ŚWIADECTWO)WYNIKI SPRAWDZIANU ÓSMOKLASISTY
Liceum Ogólnokształcącegeografia biologia j. polskij. polski j. angielski biologia geografia  j. polski   /od 30%/ matematyka /od 30%/  

–  dostarczenie zaświadczeń o wynikach egzaminu ósmoklasisty   –    6 lipca 2023 r.

– ogłoszenie wyników naboru   –   7 lipca 2023 r.

– zaświadczenie o braku przeciwwskazań do pobierania praktycznej nauki zawodu /od lekarza medycyny pracy- dotyczy: technikum, szkoła policealna/         do 18 sierpnia 2023 r.

   Stan klas w Technikum i Liceum Ogólnokształcącym  do  5 uczniów.

XIII Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny

W dniu 25 kwietnia 2023 roku w Naszym Ośrodku odbyła się już XIII edycja Międzyszkolnego Konkursu Gastronomicznego „Przygoda w Kuchni” w tym roku hasłem przewodnim było „Potrawy z ziemniaków”. Honorowy patronat nad konkursem objął program „Młodzi w Łodzi”. Konkurs składał się z dwóch części: teoretycznej- testu wiedzy o potrawach ziemniaczanych oraz części praktycznej.
W teście wiedzy najlepsza okazała się Alicja R. uczennica z ZSZS nr 2 w Łodzi, II miejsce zajął Kacper P. z SOSW nr 1 w Łodzi, III miejsce Wiktoria M. z ZSZS nr 2 w Łodzi.

Czytaj dalej „XIII Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny”
error: Content is protected !!
Skip to content